PSV-verdediger Hector Moreno was zondag ook tot zijn eigen verbazing liefst twee keer trefzeker in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente.  

"Laten we het geluk noemen", zei de 28-jarige Mexicaan met een grote glimlach op zijn gezicht tegen FOX Sports.

Moreno maakte met twee kopballen de 1-1 en 2-1. Tot twee keer toe verzorgde zijn landgenoot Andres Guardado de assist. Moreno scoorde vorige week ook al in de met 2-0 gewonnen topper tegen Feyenoord in De Kuip.

"Ik ben gelukkig met hoe mijn leven nu verloopt", aldus de van Espanyol overgekomen verdediger, die zondag als linksback speelde. 

"Ik word binnenkort vader, iets heel speciaals, en mijn familie is gezond. Voor dat alles dank ik God. Op het veld wil ik doen wat ik het liefst doe: voetballen en genieten van het spelletje."

"Scoren is mooi, maar als verdediger had ik liever gehad dat we geen goals tegen hadden gekregen. Maar we winnen en daardoor blijft de achterstand op koploper Ajax drie punten."

Ajax

Moreno denkt dat PSV en Ajax uit gaan maken wie de landstitel pakt. Feyenoord, dat zondag met 4-2 verloor bij AZ, moet liefst elf punten goedmaken op de Amsterdammers.

"We richten ons nu dan ook volledig op Ajax, want tot zover gaat het tussen PSV en die ploeg, al kan Feyenoord nog wel terugkeren. Wij hopen nu alleen dat wij kunnen blijven winnen en dan is het hopen dat Ajax ergens punten laat liggen. Ik denk dat de onderlinge confrontatie (20 maart, red.) nog wel eens cruciaal kan zijn."