Guus Hiddink was zondag na de knappe 1-0 zege van Chelsea bij titelkandidaat Arsenal vooral heel trots op zijn spelers.

"Wij wilden hier niet afwachten en reactief voetbal spelen, we wilden het initiatief nemen. Dat hebben we in de eerste fase ook gedaan, ook buiten de goal", aldus Hiddink voor de camera van FOX Sports.

Chelsea kwam al snel tegenover tien man te staan door een rode kaart van Arsenal-verdediger Per Mertesacker. Niet veel later maakte Diego Costa de enige treffer van de wedstrijd.

"Het enige wat je ons zou kunnen verwijten, er moet immers altijd iets verweten worden, is dat we niet de 2-0 maakten. Daar hadden we genoeg ruimte en gelegenheid voor, maar dat hebben we niet gedaan."

Hiddink stelt dat Chelsea de overwinning in de stadsderby echt nodig had. "We waren al zes of zeven wedstrijden ongeslagen. Daar zaten echter veel gelijke spelen bij, dus het was niet genoeg voor Chelsea."

"Ik hoop dat we met deze overwinning weer een ongeslagen reeks in kunnen gaan, maar dan met wat meer overwinningen. Dat is lastig in Engeland."

Chelsea nam door de zege afstand van de degradatiezone en klom naar de dertiende plaats op de ranglijst. Hiddink hoopt stiekem nog altijd op een plekje bij de eerste vier.

"Toen ik kwam stonden we één puntje van de degradatiestreep, maar nu staan we daar weer een flink stukje van af. We hebben daarnaast de FA Cup nog, de League Cup en binnenkort begint de Champions League weer."

Terry

Aanvoerder John Terry liet zich tegenover Sky Sports in soortgelijke woorden uit. "Het zijn drie belangrijke punten en we stijgen weer op de ranglijst. We hebben dit seizoen te vaak de zege nog weggegeven in de slotfase, dus dit was hard nodig."

Terry vindt dat Chelsea op de goede weg is onder leiding van Hiddink. "Mentaal zijn we echt heel sterk op dit moment. Zodra zij met een man minder kwamen te staan, zetten wij hoger druk om de bal te veroveren."

"We zijn erg blij met de zege. Alles is mogelijk, iedereen wint van iedereen dit seizoen. Het is een zware competitie en als wij een goede reeks neerzetten dan maken we nog een goede kans op de vierde plaats. We zullen vechten tot en met de laatste speeldag."

Drogba

Hiddink liet verder weten dat Didier Drogba geen lid wordt van de trainingsstaf van Chelsea. De oefenmeester had de 37-jarige Ivoriaan graag toegevoegd aan zijn trainersteam, maar hij moet terug naar Montreal.

Daar speelt Drogba bij Montreal Impact in de Amerikaanse competitie. In de winterstop meldde hij zich echter in Londen en het leek erop dat hij daar zou blijven. Hiddink maakte zondag een einde aan die verhalen.

"Op de korte termijn kan het niet, maar op de lange termijn hebben we gepraat over spelers die welkom zijn bij deze club. Ik wens hem voor nu al het beste.''

Drogba is een oud-speler van Chelsea en hielp 'The Blues' in 2012 aan de Champions League.