Jetro Willems was blij dat hij zondag zijn rentree mocht maken in het shirt van PSV. De linksback speelde tegen FC Twente (4-2 zege) pas zijn eerste twaalf eredivisieminuten van het seizoen.

"Ik ben blij om terug te zijn, angst om vandaag te spelen had ik niet", aldus Willems voor de camera van FOX Sports.

De 21-jarige Rotterdammer deed maandag al wel een uur mee in het thuisduel van Jong PSV met MVV Maastricht.

Zijn rentree werd toegejuicht door het PSV-publiek. "Het was heel bijzonder. Ik heb er acht maanden voor gewerkt. Het voelt als een verlossing. Het is lang geleden maar ik ben weer terug."

Willems had vlak nadat hij het veld had betreden een aandeel in de 4-2 van Florian Jozefzoon, die tegelijk met Willems in de ploeg werd gebracht door trainer Phillip Cocu.

"Ik ben blij nog een bijdrage te hebben geleverd aan de overwinning. Een gouden koppel hè", doelde Willems op Jozefzoon, die kon scoren nadat de verdediger de bal had veroverd.

Volgens Willems maakte PSV het zich onnodig moeilijk in Eindhoven. "Gelukkig hebben we wel gewonnen. Ik ben er heel en met drie punten uitgekomen. Nu maar even een hersteldrankje, want het was best zwaar."

Cocu

Cocu was tevreden met het spel van de nummer twee van de eredivisie. "Het begin was niet goed en daardoor kwamen we ook op achterstand, maar daarna hebben we goed gereageerd."

"We hadden zelfs nog ruimer kunnen winnen. Na de 3-2 werd het daardoor nog spannend, maar na die 4-2 zijn we niet meer in de problemen geweest."

De oefenmeester had lovende woorden over voor Héctor Moreno. De Mexicaanse verdediger was met twee kopballen verantwoordelijk voor de 1-1 en 2-1.

"Het is te zien dat hij goed in zijn vel zit. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht is hij belangrijk voor ons. Hij heeft nu ook al heel wat goals gemaakt, dus daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn."

Ook Andrés Guardado, goed voor drie assist, kreeg de nodige complimenten van Cocu. "Andrés laat vandaag ook zijn meerwaarde voor de ploeg zien. In de opbouw, in de passing en met de manier waarop hij bijsluit en tweede ballen oppikt."