PSV heeft zondag geen steek laten vallen in de eredivisiewedstrijd tegen FC Twente. Na een valse start zegevierde de landskampioen met 4-2 in het Philips Stadion. Halverwege leidde PSV al met 3-1.

Met twee (kop)doelpunten had Hector Moreno een groot aandeel in de zege van de thuisploeg.

De formatie van coach Phillip Cocu bracht de achterstand op koploper Ajax terug tot drie punten. De Amsterdammers voerden de druk zaterdagavond op door Vitesse met 1-0 te verslaan.

PSV koestert nu een voordelige marge van acht punten op nummer drie Feyenoord, dat eerder op zondag met 4-2 onderuit ging tegen AZ. FC Twente blijft zestiende.

Bij de landskampioen maakte Jetro Willems een klein kwartier voor tijd zijn rentree nadat hij door een knieblessure acht maanden niet in actie was gekomen voor de hoofdmacht.

Oosterwijk scoort

FC Twente had aanvankelijk het beste van het spel en de equipe van coach René Hake bekroonde de sterke openingsfase met de 0-1 in de achtste minuut. Op aangeven van Chinedu Ede kopte Jari Oosterwijk raak.

De reactie van PSV, dat dit seizoen al veel punten verspeelde tegen clubs in het rechterrijtje, liet niet lang op zich wachten.

Dankzij twee rake kopballen van Moreno stond het halverwege de eerste helft al 2-1 voor de thuisploeg. Tot twee keer toe verzorgde Andres Guardado de assist.

Diezelfde Guardado stelde Narsingh acht minuten voor rust in staat om de 3-1 aan te tekenen. FC Twente deelde af en toe een speldenprikje uit, maar veel gevaar stichtten de Tukkers niet meer in het eerste bedrijf.

Afscheid Memphis

Nadat de PSV-fans in de rust afscheid hadden genomen van Memphis Depay (die afgelopen zomer vertrok naar Manchester United) zagen ze hun ploeg na de hervatting diverse kansen missen.

Daardoor bleef FC Twente in de wedstrijd, zeker nadat Ede doelman Jeroen Zoet omspeelde en voor de 3-2 zorgde.

Vlak na de invalbeurt van Willems zorgde een andere invaller voor de beslissing. Florian Jozefzoon, die 54 seconden in het veld stond, bleef koel na een passje van Luuk de Jong: 4-2.

PSV gaat woensdag in de midweekse speelronde op bezoek bij Excelsior, FC Twente stuit dezelfde dag in Nijmegen op NEC.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie