Riechedly Bazoer kroonde zich zaterdagavond tot matchwinner namens Ajax door al na 26 seconden te scoren in het competitieduel met Vitesse (1-0 winst). Volgens de 19-jarige middenvelder het resultaat van veel oefenen.

"Op de trainingen probeer ik ook vaak voor het doel van de tegenstander te komen. De bal viel dit keer precies voor mijn voet en ik kon de bal mooi naar beneden drukken", aldus Bazoer na afloop tegen FOX Sports.

Het doelpunt van de jonge Ajacied bleek uiteindelijk genoeg voor de zege, al maakten de Amsterdammers vooral in de tweede helft geen beste indruk. Vitesse kon aan de andere kant ook weinig creëren. 

"We wilden graag doordrukken, maar in de eindpass waren we iets te slordig", erkent Bazoer. "Anders hadden we bij rust met 3-0 voor kunnen staan. De zege geeft in ieder geval een goed gevoel, zeker omdat we de nul hebben gehouden."

Spreekkoren

Bazoer was, naast zijn winnende doelpunt, sowieso al de meest besproken voetballer van de week. Vorige week in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0 winst) was hij slachtoffer van racistische spreekkoren van een deel van de ADO-fans.

Het Ajax-publiek steunde Bazoer tegen Vitesse door luid te applaudiseren bij zijn doelpunt en wissel. "Dat ze extra hard juichten na mijn doelpunt is me niet direct opgevallen. Bij mijn wissel heb ik het wel gemerkt. Dat applaus was erg mooi. Ik heb de spreekkoren van vorige week al afgesloten voor mezelf en ik wil er niet meer over praten."

Het is de vraag hoe lang de supporters van Ajax nog kunnen genieten van Bazoer, die in de winterse transferperiode regelmatig in verband wordt gebracht met een transfer. Onder andere Napoli was geïnteresseerd in de middenvelder, maar Bazoer heeft andere plannen.

"Ik blijf zeker tot de zomer bij Ajax. Ik wil me hier graag ontwikkelen en heb het naar mijn zin. Eerst kampioen worden met dit team, daarna kijken we wel verder."