Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat de enkelblessure die Kenny Tete zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse opliep, meevalt. De verdediger viel in de Arena al vroeg uit na een duel met Isaiah Brown.

Tete raakte in de beginfase van het met 1-0 gewonnen duel geblesseerd na een forse tackle van Vitesse-aanvaller Brown en werd na ruim een kwartier gewisseld voor Mike van der Hoorn. De Boer weet nog niet hoe ernstig de kwetsuur van de rechtsback is.

"Het is afwachten. Hij had last van zijn enkel. We weten nog niet hoe ernstig het is, maar hij liep redelijk normaal na afloop van de wedstrijd" zei De Boer na het duel bij FOX Sports.

"Het was volgens mij een aardige tackle. Er zat wel een bal tussen, maar het hele lichaam van Tete kwam er achteraan. Het is te hopen dat het meevalt."

Gematigd tevreden

De Ajax-trainer was gematigd tevreden over het spel van zijn ploeg tegen Vitesse. "Het is lekker dat je vroeg op voorsprong komt, maar dat zegt niets en dat bleek ook wel. In de eerste helft hadden we de meeste mogelijkheden en was Anwar El Ghazi telkens dreigend."

"In de tweede helft hadden we minder balbezit. We werden door Vitesse naar achteren gedwongen, maar we bleven wel goed druk houden waardoor zij niet in hun spel kwamen. Volgens mij heeft Vitesse geen echte kans gehad."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie