Louis van Gaal erkende zaterdag na de verloren wedstrijd van Manchester United tegen Southampton dat zijn ploeg een slechte prestatie had geleverd en toonde begrip voor het boegeroep van de supporters.

Van Gaal en de spelers werden na het verlies tegen Southampton (0-1) uitgejouwd door de aanhang op Old Trafford. ''Ze hebben gelijk, ik kan dat niet ontkennen. Ik heb de wedstrijd namelijk ook gezien'', zei Van Gaal.

"Je moet aan de verwachtingen voldoen en de verwachtingen zijn enorm hoog. Dat zorgt voor veel druk bij de spelers. Maar in slechte en in goede tijden moeten we bij elkaar blijven. We werken erg hard, maar we kampen met veel blessures en dat kan ik niet veranderen."

United wist opnieuw amper kansen te creëren en verloren door een doelpunt kort voor tijd van Charlie Austin, de debuterende invaller bij Southampton.

Van Gaal: "Ik had het gevoel dat zij alleen vanuit een standaardsituatie konden scoren. Onze verdediging in standaardsituaties werd steeds zwakker omdat ik Fellaini wisselde en Darmian noodgedwongen moest wisselen. Elke verandering was een verzwakking in defensief opzicht."

"Ik wilde deze wedstrijd winnen en daarom wisselde ik Cameron Borthwick-Jackson for Adnan Januzaj. Dat is een risico dat je neemt. Dit was een vervelende wedstrijd en we creëerden weinig kansen, net als onze opponent."

Koeman

Koeman keek logischerwijs zeer tevreden terug op het duel. "We speelden erg goed. Het stond goed, we hielden het veld klein en zetten goed druk."

"We controleerden de wedstrijd en je zag de zenuwen bij United toenemen en uiteindelijk scoorden we uit een hoekschop. We hebben vechtlust getoond en voor de tweede keer een geweldig resultaat behaald op Old Trafford", aldus Koeman.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League