Ajax heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op Vitesse. Een vroege goal van Riechedly Bazoer hielp de Amsterdamse eredivisiekoploper in de Arena aan een 1-0 overwinning.

Door de zege staat Ajax nu zes punten voor op de nummer twee PSV, maar de Eindhovenaren spelen zondagmiddag nog thuis tegen FC Twente.

Feyenoord heeft elf punten minder dan de ploeg van trainer Frank de Boer. De Rotterdammers gaan zondag op bezoek bij AZ. Over twee weken staat in Amsterdam de Klassieker op het programma tussen Ajax en Feyenoord.

Vitesse is door de nederlaag niet langer de nummer vier van de eredivisie. De Arnhemmers werden gepasseerd door Heracles Almelo, dat met 2-1 te sterk was voor De Graafschap. Het verschil is twee punten.

Niet spectaculair

Na de 3-1 overwinning van Ajax eind oktober in de Gelredome, was de thuiszege van zaterdag veel minder sprankelend.  

De thuisclub begon nog wel spectaculair, want al na 26 seconden maakte Bazoer de 1-0. De 19-jarige middenvelder schoot raak nadat Anwar El Ghazi een voorzet van Mitchell Dijks had doorgekopt.

Zowel Ajax als Vitesse had vervolgens grote moeite om het spel naar zich toe te trekken. Wat volgde was een matige eerste helft, waarin de in de basis teruggekeerde El Ghazi nog het dichtst bij een doelpunt was. De rechterspits, die de voorkeur kreeg boven Viktor Fischer, zag hoe zijn afstandsschot net naast werd getikt door Vitesse-doelman Eloy Room.

Schot

Ook na rust wist geen van beide ploegen door te pakken. Zowel Room als Ajax-keeper Jasper Cillessen werd amper op de proef gesteld, al greep de Vitesse-doelman vlak na de hervatting wel goed in toen Amin Younes vanaf de zijkant voor zijn doel opdook.

Room had in het slot ook goed het oog op een schot van El Ghazi. Vitesse stelde daar weinig tegenover, ook omdat Ajax degelijk verdedigde.

De ploeg van De Boer hield voor elfde keer dit seizoen de nul in de eredivisie en dat was voldoende voor de zege.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie