Drie maanden na zijn terugkeer bij AZ vertrekt Mounir El Hamdaoui alweer bij de club. De aanvaller gaat spelen voor Umm Salal in Qatar.

El Hamdaoui moet bij zijn nieuwe werkgever alleen nog medisch gekeurd worden, zo laten de Alkmaarders weten. Zijn contract bij de huidige nummer tien van de eredivisie wordt afgekocht, maar details daarover zijn niet bekend.

De 31-jarige aanvaller was dit seizoen clubloos en trainde een tijdje mee met AZ, voordat hij er in oktober een contract tot het einde van het seizoen tekende.

Voor de ploeg van trainer John van den Brom kwam El Hamdaoui tot acht optredens in de eredivisie. Daarin was hij één keer trefzeker.

El Hamdaoui speelde tussen 2007 en 2010 ook al voor AZ. In het seizoen 2008/2009 werd hij topscorer van de eredivisie en hielp hij AZ aan de landstitel. In de zomer van 2010 maakte de Rotterdammer de overstap naar Ajax.

Na twee seizoenen in Amsterdam vertrok El Hamdaoui in 2012 naar Fiorentina. Dat was geen groot succes, waarna hij voor één jaar werd verhuurd aan Malaga. Zijn contract bij Fiorentina werd niet verlengd. Na drie maanden AZ maakt hij nu dus de overstap naar Umm Salal.

Doodziek

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, laat weten te balen van de situatie. "Ik ben er doodziek van", zegt hij tegen het Noordhollands Dagblad. Wel erkent hij dat El Hamdaoui voor een bepaald bedrag mocht vertrekken in de winterstop.

"Die afspraak stond en daar maakt El Hamdaoui nu gebruik van. Dus ik kan hem niks verwijten, maar ik ben er absoluut niet blij mee. Ik had er ook totaal geen rekening mee gehouden."

Volgens Huiberts was de deal met Umm Salal binnen korte tijd beklonken. "Er is vrijdag contact opgenomen door die club. Het is heel snel gegaan. Dit was zo’n goede aanbieding dat hij hem niet kon weigeren, zei Mounir. Dat snap ik ook wel, ook gezien zijn leeftijd."