PSV kan zondag in het eredivisieduel met FC Twente niet beschikken over Maxime Lestienne. De Belgische vleugelspeler is geblesseerd aan zijn kuit.

Vrijdagochtend trainde Lestienne nog wel in de aanloop naar de wedstrijd in het Philips Stadion, maar hij moest het veld voortijdig verlaten. 

"Het zag er voor de training eigenlijk allemaal goed uit, maar tijdens het positiespel speelde toch zijn kuitblessure weer op", vertelde trainer Phillip Cocu na de training op zijn wekelijkse persconferentie. "We gaan volgende week voor de zekerheid opnieuw onderzoek doen naar zijn blessure."

PSV mist tegen de Tukkers ook Santiago Arias. De Colombiaanse rechtsback is geschorst.

Tegenover de afwezigheid van Lestienne en Arias staat de mogelijke rentree van Jetro Willems. De linksback, die door knieproblemen dit seizoen nog niet in actie kwam in de eredivisie, maakte maandag zijn rentree bij Jong PSV.

Cocu kan echter nog niet zeggen of de 21-jarige tot de wedstrijdselectie behoort voor het duel met FC Twente. "De kans dat hij bij de selectie zit is er zeker. Morgen beslissen we wie erbij zitten."

Talentvol

Dankzij de 2-0 zege zondag op Feyenoord werkt PSV met een goed gevoel toe naar de eerste thuiswedstrijd van 2016. Twente, dat zestiende staat, won vorige week ook weer eens. In Enschede werd Heracles Almelo met 4-0 verslagen.

Cocu: "Ik denk dat ze er na die overwinning anders op staan dan voor de winterstop. Dat betekent dat we er niet te licht over kunnen denken."

"Voor het team dat ze hebben staat Twente wat te laag op de ranglijst. Als iedereen fit is staat er gewoon een goede ploeg, dat hebben ze ook tegen Heracles laten zien. Het is een jonge ploeg, maar wel zeer talentvol."

PSV-FC Twente begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel. In oktober wonnen de Eindhovenaren het uitduel met Twente met 3-1.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie