Als het aan trainer Giovanni van Bronckhorst ligt, is er voor Colin Kazim-Richards geen toekomst meer bij Feyenoord.

De aanvaller werd onlangs door de club tot 1 februari geschorst nadat hij een journalist had bedreigd.

"De beste oplossing voor beiden is dat Kazim naar een andere club gaat", zei Van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie in aanloop naar AZ-Feyenoord. "Ik heb sinds vrijdag geen contact meer met hem gehad en van mij hoeft dat op dit moment ook niet meer."

Feyenoord gaf onlangs aan zich na 1 februari opnieuw te gaan "bezinnen" op de situatie van de Engelse Turk, maar Van Bronckhorst lijkt dus al een besluit te hebben genomen.

Kazim-Richards is dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Michiel Kramer. Hij kwam tot nu toe elf competitieduels in actie, waarin de oud-speler van onder andere Fenerbahçe en Galatasaray één keer scoorde.

Ervaren doelman

Van Bronckhorst liet daarnaast weten zijn selectie deze maand nog graag te versterken met een doelman. Reservekeeper Warner Hahn scheurde deze week zijn kruisband en is maanden uit de roulatie.

"Het wegvallen van Warner is een groot gemis voor ons. We zijn op zoek naar een ervaren doelman als vervanger", bevestigde de 40-jarige trainer. In Alkmaar zit jeugdspeler Justin Bijlow op de bank.

Tegen AZ kan Van Bronckhorst nog altijd geen beroep doen op verdediger Eric Botteghin, maar de Braziliaan is volgens de oefenmeester op de weg terug.

Van Bronckhorst en Feyenoord verloren zondag met 2-0 van PSV en gingen voor de winterstop al met 3-1 onderuit bij NEC. Toch ziet de trainer het duel met AZ met vertrouwen tegemoet. "Ik heb geen angst en ben positief gestemd dat we nu een positieve reeks krijgen."

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie