Louis van Gaal maakt zich niet druk om de geruchten dat hij na dit seizoen bij Manchester United wordt opgevolgd door Josep Guardiola.

Volgens Franse media heeft de Catalaanse coach, die na deze jaargang vertrekt bij Bayern München, afgelopen week gesproken met een delegatie van United.

"Ik hoef hier niet op in te gaan", zei Van Gaal vrijdag tijdens een persconferentie in de aanloop naar de Premier League-wedstrijd tegen Southampton van zaterdag.

"Eerst heeft de pers mij ontslagen, nu bemoeien de media zich met mijn toekomst. Ik geef hier geen antwoord op." Een woordvoerder van United ontkende vrijdag dat er is gesproken met Guardiola.

Het contract van Van Gaal loopt halverwege 2017 af. Na een slechte reeks in december stond de oud-bondscoach van Oranje onder grote druk.

De laatste weken draait het beter bij de Engelse recordkampioen: sinds de nederlaag bij Stoke City op tweede kerstdag zijn de 'Red Devils' vijf duels ongeslagen.

United bezet de vijfde plaats in de Premier League, op zeven punten van koploper Arsenal.

Young

Van Gaal kan voorlopig geen beroep doen op Ashley Young. De flankspeler moet een operatie aan zijn lies ondergaan en staat lange tijd aan de kant.

De coach kan ook al niet beschikken over verdediger Phil Jones en middenvelder Bastian Schweinsteiger.

Adnan Januzaj, die onlangs werd teruggeroepen van zijn huurperiode bij Borussia Dortmund, zou wel kunnen spelen tegen de ploeg van trainer Ronald Koeman.

"Het is ongelooflijk, we hebben er geen geluk mee", zegt Van Gaal, die dit seizoen al vaker met blessures in zijn selectie te maken had. "Tel maar na, we hebben nu weer zeven blessures."

De wedstrijd tussen United en Southampton begint zaterdag op Old Trafford om 16.00 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League