Oud-Ajacied Aras Özbiliz maakt waarschijnlijk per direct de overstap van Spartak Moskou naar Besiktas, maar wordt door de Turkse club meteen verhuurd aan Rayo Vallecano.

Als de 25-jarige vleugelspeler vrijdag de medische keuring in Istanbul doorstaat, tekent hij tot medio 2020 bij Besiktas.

"Ik word direct verhuurd aan Rayo Vallecano, zodat ik veel aan spelen kan toekomen en in de zomer sterk terugkeer”, zegt Özbiliz vrijdag in De Telegraaf.

De Armeens international miste door een kruisbandblessure het grootste deel van het seizoen 2014/2015. Ook dit seizoen kon hij nog niet rekenen op veel speeltijd bij Spartak.

Spartak Moskou nam Özbiliz in 2013 over van Kuban Krasnodar, dat hem een jaar wegkocht bij Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in 2010 onder toenmalig trainer Martin Jol debuteerde in de hoofdmacht.

Tweede plaats

Besiktas staat momenteel op de tweede plek in de Turkse competitie, met twee punten achterstand op koploper Fenerbahçe. Besiktas heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. 

Rayo Vallecano staat achttiende in de Primera Division. De Madrilenen hebben slechts twee punten meer dan hekkensluiter Levante.

Bekijk de stand, het programma en de uitslagen in de Turkse competitie