Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer heeft donderdag voor het eerst gereageerd op de racistische spreekkoren van een deel van het ADO-publiek jegens hem in de competitiewedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag. 

"Eerlijk gezegd zit er ik er niet zo mee, maar het is natuurlijk wel erg wat er is gebeurd. Ik snap niet dat er anno 2016 nog racisme in stadions kan zijn", zegt de 19-jarige Ajacied op de clubsite van Ajax.

Een deel van het ADO-publiek maakte afgelopen zondag oerwoudgeluiden als Bazoer in balbezit kwam. De wedstrijd werd gewoon uitgespeeld, maar de aanklager betaald voetbal is al een onderzoek gestart en ook het OM bekijkt de beelden. 

Daags na de wedstrijd liet de KNVB weten dat Bazoer en de spelers van Ajax gerust van het veld hadden kunnen lopen, maar de jonge middenvelder heeft dat niet overwogen.

Intimideren

"Daar was ik niet mee bezig en ik wist ook niet dat dat kon", aldus Bazoer. "We spraken van tevoren af dat we ons niet zouden laten intimideren door het publiek en gewoon ons eigen spel zouden spelen. Dat hebben we gedaan."

Bazoer had de spreekkoren wel gerapporteerd bij scheidsrechter Pol van Boekel, die er iets aan zou doen. De arbiter besloot de wedstrijd echter niet stil te leggen, omdat die verantwoordelijkheid bij de thuisclub ligt.

"De spreekkoren en rare geluiden klonken bijna de hele wedstrijd. Daar ben ik wel teleurgesteld over, maar het is nu verleden tijd. Ik wil gewoon weer voetballen."