Southampton-manager Ronald Koeman gelooft erin dat zijn ploeg zaterdag net als vorig seizoen op Old Trafford kan winnen van het Manchester United van Louis van Gaal.

"Natuurlijk kunnen we Manchester United verslaan, daar geloven we zeker in", zei Koeman donderdag op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel. "Maar dan moeten we wel een hoog niveau halen."

Koeman en Van Gaal troffen elkaar tot nu toe drie keer in de Premier League en in alle gevallen won de bezoekende ploeg. Vorig seizoen won Southampton op Old Trafford met 1-0 door een treffer van Dusan Tadic, maar verloor het thuis met 2-1. Afgelopen september zegevierde United ondanks twee goals van Graziano Pellè met 3-2 in het St Mary's Stadium.

"In de twee thuiswedstrijden die we verloren van United waren wij de betere ploeg en hadden wij de betere kansen", keek Koeman terug. "Maar in beide duels maakten we een grote fout waaruit zij konden scoren."

"Het is nog steeds heel moeilijk om Manchester United te verslaan, ze krijgen heel weinig doelpunten tegen en hebben veel sterke punten. Maar United heeft ook zwakke plekken en die kennen we."

Koeman is niet verrast dat United na een moeilijke periode eind vorig jaar nu al weer vier Premier League-duels op rij ongeslagen is. "Ik ben niet onder de indruk van die opleving, want ik verwacht dat United mee kan doen om de titel."

Aankoop

De Nederlandse trainer weet nog niet of hij zaterdag kan beschikken over Pellè, die de laatste wedstrijden miste vanwege een knieblessure.

"We zullen vrijdag na de training beslissen of hij fit genoeg is om te spelen. Hij heeft nog wat problemen met zijn knie, daar heeft hij al een aantal maanden last van."

Daar staat tegenover dat Charlie Austin, die afgelopen zaterdag voor 5 miljoen euro overkwam van Queens Park Rangers, voor het eerst in de wedstrijdselectie van 'The Saints' zal zitten.

"Hij heeft aan alle trainingen meegedaan deze week en is topfit", stelde Koeman. "Hij was ons belangrijkste doelwit deze winter, ik vind het een geweldige aankoop. Hij is een heel gevaarlijke speler in het zestienmetergebied, een echte doelpuntenmaker. Elk team heeft zo'n type speler nodig."

Manchester United-Southampton, het duel tussen de nummer vijf en de nummer tien van de Premier League, begint zaterdagmiddag om 16.00 uur Nederlandse tijd.