Napoli-trainer Maurizio Sarri is voor twee bekerduels geschorst omdat hij dinsdagavond in de slotfase van de Coppa Italia-wedstrijd tegen Internazionale zijn collega Roberto Mancini beledigde.

Rechter Gianpaolo Tosel besliste donderdag ook dat Sarri een boete krijgt van 20.000 euro. Mancini moet voor zijn aandeel in de ruzie 5000 euro betalen.

Volgens een verklaring vindt Tosel dat de 57-jarige trainer van Napoli in de blessuretijd van de tweede helft "zwaar beledigende teksten" heeft gebezigd in de richting van de coach van de tegenstander. Dit is waargenomen door de vierde official en medewerkers van de openbaar aanklager.

Mancini, die is bestraft omdat hij zich "intimiderend" gedroeg ten opzichte van Sarri, was na de 2-0 zege in de kwartfinale van de beker woedend op zijn collega. "Sarri is een racist en mensen zoals hij horen niet thuis in het voetbal", aldus de trainer van Internazionale.

"Ik stond aan het eind van de wedstrijd op om aan de vierde official te vragen hoe het zat met de vijf minuten blessuretijd en Sarri riep toen 'homo' en 'flikker' tegen mij."

"Hij is zestig jaar oud, het is een schande hoe hij zich heeft gedragen. Hij heeft later in de kleedkamer nog wel zijn excuses aangeboden, maar hij zou zich diep moeten schamen."

Video: Mancini botst met Sarri

Boosheid

Sarri stelde zelf na de wedstrijd dat hij niet meer precies wist wat hij gezegd had in het heetst van de strijd. "En wat ik zei was helemaal niet gericht naar Mancini. Ik denk dat deze hele zaak flink overdreven wordt. Het waren woorden uit boosheid, en geen homofobe uitspraken."

Sarri, die in 2014 toen hij nog trainer was van Empoli na een duel met Varese zei dat "voetbal een sport voor homo's is geworden", moest vrezen voor een maximale schorsing van twee maanden.