De zaakwaarnemer van Gareth Bale is woedend dat de documenten over de transfer die zijn cliënt in 2013 maakte van Tottenham Hotspur naar Real Madrid zijn uitgelekt.

Jonathan Barnett, de belangenbehartiger van Bale, eist een onderzoek. "Het is een schande dat mensen in het bezit kunnen komen van deze informatie", foetert hij in gesprek met The Telegraph.

Uit de documenten, die zijn gepubliceerd door klokkenluiderssite Football Leaks, blijkt dat Bale precies 100.759.417 euro kostte. Daarmee is de Welshman officieel de duurste voetballer ter wereld.

Verder blijkt dat Tottenham een vetorecht heeft afgedwongen als Real de linkspoot wil verkopen aan een andere Premier League-club en staat er in de documenten gedetailleerde informatie over alle betalingstermijnen.

In paragraaf 16 valt te lezen dat Bale zich niet negatief uit mag laten over Tottenham Hotspur.

Ronaldo

De leiding van Real Madrid beweerde herhaaldelijk dat het 'slechts' 91 miljoen euro betaalde voor Bale, vijf miljoen euro minder dan het bedrag waarvoor Cristiano Ronaldo in 2009 werd losgeweekt van Manchester United.

Volgens Spaanse media wil de 'Koninklijke' met dergelijke verklaringen voorkomen dat Ronaldo een ongemakkelijk gevoel krijgt bij het feit dat een ploeggenoot duurder was dan hijzelf.