Chelsea presteert dit seizoen slecht in de Premier League, maar Arsenal-coach Arsène Wenger vindt de Londense derby van zondag nog steeds een topwedstrijd, ook omdat hij veel respect heeft voor collega Guus Hiddink.

"Ik heb Hiddink heel hoog zitten", zei Wenger donderdag op een persconferentie. "Hij is een van de topcoaches die de Nederlandse filosofie vertegenwoordigt en die heeft uitgedragen over heel Europa."

De 69-jarige Achterhoeker volgde eind vorig jaar de ontslagen José Mourinho op, nadat Chelsea een zeer slechte seizoenstart kende. De 'Blues' staan nog steeds slechts veertiende met 25 punten.

"Maar door de kwaliteit van de Chelsea-spelers zal het nog steeds een zeer intense strijd worden zondag, wie er ook op de bank zit bij hen", aldus Wenger, die het in het verleden regelmatig aan de stok had met Mourinho.

"Chelsea doet niet meer mee in de titelrace, maar we zijn nog steeds rivalen van elkaar. Dit is nog steeds een topwedstrijd en we weten hoe belangrijk het is om die duels te winnen."

Hiddink stelde vorige week dat Chelsea nog niet uit de degradatiezorgen is, maar volgens Wenger gaat dat te ver. "Ik denk dat Guus een beetje overdreven heeft. Ik geloof niet dat Chelsea kan degraderen, het team heeft daarvoor te veel kwaliteit."

Bekijk een gedeelte van de persconferentie:

Özil

De Franse manager had goed nieuws te melden over zijn eigen team, want hij kan zondag weer beschikken over Mesut Özil en Alexis Sanchez.

De Duitse spelmaker, dit seizoen al goed voor zestien assists, en de Chileense aanvaller (zes doelpunten) zijn fit genoeg zijn om aan te treden tegen de ploeg Hiddink.

Özil ontbrak zondag vanwege een lichte blessure tijdens de wedstrijd tegen Stoke City (0-0), Sanchez stond sinds eind november aan de kant met een hamstringblessure.

Arsenal staat aan kop in de Premier League, al houden de 'Gunners' alleen op basis van een beter doelsaldo Leicester City onder zich. Beide clubs hebben evenveel punten.

Arsenal-Chelsea begint zondag om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk de resultaten, de stand en het programma van de Premier League