AZ heeft zich per direct versterkt met Stijn Wuytens. De 26-jarige Belgische middenvelder komt over van Willem II.

Wuytens doorstond donderdag de medische keuring en heeft een contract tot medio 2020 getekend in Alkmaar. AZ en Willem II waren eerder al akkoord over een transfer.

"Uiteraard hadden we graag gezien dat Stijn nog bij ons was gebleven, hij is voor ons een zeer belangrijke speler", vertelt technisch manager Carlos Aalbers op de website van Willem II.

"Echter is in zijn overeenkomst een gelimiteerde transfersom opgenomen en AZ was bereid deze te betalen. Op zo’n moment is een overstap onvermijdelijk."

PSV

Wuytens debuteerde in augustus 2008 bij PSV, dat hem later in dat seizoen verhuurde aan De Graafschap. Eenmaal terug in Eindhoven slaagde de Belg er niet in een vaste waarde te worden.

In 2012 stapte Wuytens over naar het Belgische Beerschot, waarna de middenvelder een jaar later verkaste naar Willem II. De Belg kwam deze jaargang in alle achttien eredivisieduels van de Tilburgers in actie.

Zijn contract bij Willem II zou komende zomer aflopen.

De middenvelder ontmoet in Alkmaar zijn neef Jan Wuytens, die bij AZ echter op een zijspoor is geraakt en mag vertrekken. Bij Willem II speelde hij samen met broer Dries Wuytens.