Voetbal

Faillissementsaanvraag zondagtopklasser WKE gaat niet door

Zondagtopklasser WKE blijft toch voortbestaan. Tijdens de ledenvergadering van woensdagavond werd besloten om de faillissementsaanvraag terug te trekken.

Het bestuur onder leiding van Willem Zwikker liet aan het begin van de bijeenkomst nog weten dat de club uit Emmen in handen komt van de curator en het bestuur buitenspel staat.

"Een en ander houdt in dat dat er bij WKE niet meer gevoetbald kan worden en dat alles op slot gaat", aldus Zwikker op de ledenvergadering en in een verklaring op de clubsite

Terwijl de pers werd gevraagd de zaal te verlaten, stapte het bestuur op. Een opvolger in de persoon van Tjeerd Boonstra diende zich meteen aan. "De club gaat verder", was zijn mededeling.

"Ik ga het niet alleen doen, maar ik kan nog niet zeggen wie er met mij de kar gaan trekken. Maar het geld gaat er komen. Dat lukte ons de vorige keer, dus nu ook. Daar vertrouw ik op', verwees Boonstra naar het ternauwernood afgewende faillissement van 2014.

Tekorten

De Emmenaren verkeren in zware financiële problemen. De tekorten lopen snel op en de verwachting is dat dit aan het einde van het seizoen al 60.000 euro is. "Als er meer geld uit gaat dan er binnen komt en dat voor een langere periode, dan houdt het een keer op en dat is nu", zei Zwikker vlak voor zijn vertrek.

WKE staat in de zondagtopklasse bovenaan met 31 punten uit 15 duels. De ploeg van trainer Paul Weerman gaat zondag op bezoek bij nummer twee AFC. De top zeven is volgend seizoen te bewonderen in de nieuw ingevoerde tweede divisie.

Woonwagenkamp Emmen (WKE) werd in 1966 opgericht. De club veroverde in 2009 de algehele amateurtitel.

Lees meer over:
WKE
Tip de redactie