Ajax kan tegen Vitesse waarschijnlijk beroep doen op Sinkgraven

Ajax lijkt komende zaterdag in het thuisduel met Vitesse gewoon een beroep te kunnen doen op Daley Sinkgraven. Jasper Cillessen verschijnt naar alle waarschijnlijkheid aan de aftrap. 

Sinkgraven viel maandagavond al vroeg uit in de met 3-2 gewonnen wedstrijd van Jong Ajax tegen Helmond Sport in de Jupiler League. De 20-jarige middenvelder had opnieuw last van zijn knie gekregen.

Die kwetsuur kostte hem voor de winterstop al vijf duels. De jeugdinternational van Oranje onderging een kijkoperatie en was pas onlangs volledig fit verklaard.

Na een dag rust verscheen Sinkgraven woensdagochtend weer op het trainingsveld van de Amsterdammers. Hij deed de gehele oefensessie mee, ogenschijnlijk zonder problemen.

Cillessen liet alleen de afsluitende partij aan zich voorbij gaan en werd de gehele training onder handen genomen door keeperstrainer Carlo L'Ami.

De 26-jarige doelman werd zondag in het uitduel met ADO Den Haag (1-0 zege) onbedoeld vol in zijn gezicht getrapt door Ruben Schaken en was even buiten westen. Tijdens de training speelde Cillessen, uit voorzorg, met lichte bescherming.

Klaassen

Davy Klaassen is nog altijd een twijfelgeval voor de wedstrijd tegen Vitesse. De aanvoerder van Ajax, die kampt met een pijnlijke knie en zondag ook al niet van de partij was, werkte individueel een uur lang aan zijn herstel.

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse in de Arena begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Ajax is de koploper in de eredivisie, Vitesse is de nummer vier op de ranglijst.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie