Voetbal

Mancini woedend op 'homofobe' Napoli-coach Sarri

Roberto Mancini heeft dinsdagavond na de bekerzege van zijn Internazionale op Napoli hard uitgehaald naar zijn 'racistische' en 'homofobe' collega Maurizio Sarri.

"Sarri is een racist en mensen zoals hij horen niet thuis in het voetbal", zei een zichtbaar aangeslagen Mancini na de 2-0 overwinning in de kwartfinale van de Coppa Italia tegen Rai Sport.

"Ik stond aan het eind van de wedstrijd op om aan de vierde official te vragen hoe het zat met de vijf minuten blessuretijd en Sarri riep toen 'homo' en 'flikker' tegen mij. Wanneer iemand als Sarri kennelijk een 'echte man' is, dan zou ik er trots op zijn geweest als ik homo was."

"Hij is zestig jaar oud, het is een schande hoe hij zich heeft gedragen. In Engeland kom je na zoiets nooit meer het veld op. Hij heeft later in de kleedkamer nog wel zijn excuses aangeboden, maar hij zou zich diep moeten schamen."

Mancini werd in de slotfase van het duel weggestuurd door de arbitrage nadat hij het op het veld aan de stok kreeg met Sarri. De woordenwisseling ontstond toen de vierde official per ongeluk negen in plaats van vijf minuten blessuretijd aangaf.

Video: Mancini botst met Sarri

Taalgebruik

Sarri meldde na afloop tegen Rai Sport dat het "mogelijk" is dat hij Mancini beledigd heeft omdat hij "gefrustreerd" was. "Maar ik kan me niet meer herinneren wat ik precies gezegd heb. Wat op het veld gezegd wordt, zou bovendien op het veld moeten blijven."

"Het was aan het einde van de wedstrijd en ik was nog steeds boos dat Dries Mertens rood had gekregen. Wat ik zei was helemaal niet gericht naar Mancini. Ik denk dat deze hele zaak flink overdreven wordt. Het waren woorden uit boosheid, en geen homofobe uitspraken."

"Ik heb me direct na de wedstrijd bij Mancini verontschuldigd en dat had hij moeten accepteren. Iedere man zou bereid moeten zijn om te vergeven. Hopelijk zal hij woensdag, als alles weer wat kalmer is, mijn excuses nog accepteren. Ik zal proberen om hem te bellen."

De Italiaanse coach is koploper in de Serie A met Napoli, maar is niet onomstreden. Vorig seizoen, toen hij nog trainer was van Empoli, zei hij na een duel met Varese dat "voetbal een sport voor homo's is geworden".

Tip de redactie