FC Twente start nieuw onderzoek naar transfers 'die vraagtekens oproepen'

FC Twente heeft dinsdag op de nieuwjaarsreceptie aangekondigd dat het een nieuw onderzoek instelt naar transfers die in het verleden zijn gedaan.

"Helaas moet ik melden dat wij aanwijzingen hebben dat op transfergebied in het verleden mogelijk nog meer handelingen zijn verricht die op zijn minst vraagtekens oproepen", zei Ton Heerts namens de raad van commissarissen van de Tukkers.

Het onderzoek naar de dubieuze transfers zal onder leiding staan van Onno Jacobs, interim-directeur van FC Twente.

"Wij willen hierover absolute duidelijkheid", aldus Heerts. "Om die reden onderzoeken we, in afstemming met de onderzoeker, de heer Knüppe, wat de exacte feiten zijn. Zoals al eerder aangegeven is er dit bestuur alles aan gelegen om schoon schip te maken."

De landskampioen van 2010 zal de uitkomsten van het nieuwe onderzoek direct delen met de KNVB en de gemeente Enschede, verzekerde Heerts.

Doyen

Er loopt momenteel in opdracht van de KNVB en de gemeente Enschede ook al een onderzoek naar de veelbesproken deal met investeringsmaatschappij Doyen Sports, die zich gemengd zou hebben in het technisch beleid van de geplaagde club.

FC Twente, dat op dit moment de zestiende positie bezet in de eredivisie maar binnen enkele jaren weer een stabiele plek in het linkerrijtje hoopt te verwerven, werd hiervoor al bestraft met een boete en drie seizoenen uitsluiting van Europees voetbal.

Direct na publicatie van de documenten, waaruit bleek dat de Tukkers zich niet aan de regels van de KNVB hielden, stapte Aldo van der Laan op als voorzitter. De oud-preses was in het verleden de rechterhand van Joop Munsterman.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie