Voetbal

Amrabat verruilt Malaga definitief voor Watford

Nordin Amrabat vertrekt bij Malaga en gaat spelen voor Watford, zo maakte de Premier League-club maandagavond bekend.

De 28-jarige aanvaller heeft naar verluidt een contract tot medio 2019 getekend bij de huidige nummer twaalf van de Engelse competitie.

In zijn contract bij Malaga stond een clausule die het mogelijk maakte om bij een bod van acht miljoen euro te vertrekken. Onlangs meldden buitenlandse media al dat Watford aan dat bedrag wilde voldoen.

Amrabat verruilde in de zomer van 2014 Galatasaray voor Malaga. De international van Marokko speelde in het verleden ook voor FC Omniworld, VVV-Venlo, PSV en Kayserispor.

Bij Watford staan ook de Nederlanders Steven Berghuis en Nathan Aké onder contract. Voormalig PSV'er Heurelho Gomes verdedigt het doel van de Premier League-club, die maandagavond aantreedt tegen Swansea City.

Interessant

Tegenover De Telegraaf zegt Amrabat uit te kijken naar zijn avontuur bij Watford. "Elke speler wil in de Premier League voetballen. En Watford heeft een aantal pluspunten die het extra interessant maken voor hen te spelen."

"Ze hebben een goede Spaanse trainer die van goed voetbal houdt en ik ga in de wereldstad Londen wonen."

De miljoenen die Watford voor Amrabat betaalt betekenen ook een financiële meevaller voor zijn oude club VVV. "Ik ben blij dat die club ook iets aan me verdient", aldus de Nederlander.

"VVV heeft het financieel moeilijk en ik hoop dat dit een klein duwtje in de rug is. Zij hebben mij de kans gegeven in de eredivisie."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie