Voetbal

FIFA-kandidaat Infantino vol vertrouwen door steun vanuit Caraïben

Gianni Infantino heeft er veel vertrouwen in dat hij eind februari verkozen zal worden tot nieuwe president van wereldvoetbalbond FIFA. De Zwitser zegt "overweldigende steun" te hebben gekregen vanuit de Caraïben.

De 45-jarige Infantino was afgelopen weekend net als zijn concurrenten Jérôme Champagne en prins Ali bin Al-Hussein aanwezig bij een bijeenkomst van de Caraïbische voetbalbond (CFU). De CFU heeft in totaal 25 stemmen bij de verkiezing van de nieuwe FIFA-president op 26 februari.

Infantino kreeg steun van de voetbalbond van Barbados, wat volgens de huidige secretaris-generaal van de UEFA opmerkelijk is aangezien openlijke steunbetuigingen van andere landen tot dusver zeldzaam waren.

"Dit is een grote steunbetuiging van een land buiten Europa. Ik denk dat dit de eerste openlijke steunbetuiging voor een van de kandidaten is van buiten zijn 'eigen' continent", zegt de presidentskandidaat tegen persbureau Reuters.

Tijdens de bijeenkomst speelde het manifest dat Infantino heeft opgesteld en later deze week zal presenteren, een belangrijke rol. Hij besprak onder andere de hervormingen die de FIFA volgens hem nodig heeft en wat de rol van de bonden zou moeten zijn.

"De bonden zouden meer een onderdeel moeten zijn van de wereldvoetbalbond, zodat het echt een democratische organisatie kan worden."

Respect

Infantino heeft er mede door de steun vanuit de Caraïben veel vertrouwen in dat hij de volgende president van de FIFA zal worden.

"Ik ga voor de winst en heb steun van over de hele wereld. Die steun gaat alleen maar toenemen. Met alle respect voor de medekandidaten, maar ik ben hier om FIFA-president te worden."

Behalve Infantino, Prins Ali en Champagne zijn ook sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa en Tokyo Sexwale in de race om Sepp Blatter op te volgen.

Lees meer over:
Tip de redactie