Voetbal

Feyenoord schorst Kazim-Richards tot 1 februari

De clubleiding van Feyenoord heeft spits Colin Kazim-Richards maandag een schorsing tot 1 februari opgelegd, omdat hij vrijdag een verslaggever van het AD bedreigde.

"De schorsing houdt in dat Kazim-Richards tot en met het einde van deze maand niet op de club is, niet meetraint en tevens geen deel uitmaakt van de wedstrijdselectie", schrijft Feyenoord op de site van de club.

Na 1 februari zullen de Rotterdammers zich opnieuw gaan "bezinnen" op de situatie van de Engelse Turk.

De 29-jarige Colin Kazim-Richards was al buiten de wedstrijdselectie gelaten voor de topper van zondag tegen PSV, omdat hij vrijdag vlak voor de wekelijkse persconferentie "intimiderend gedrag" vertoonde ten opzichte van journalist Mikos Gouka.

De aanvaller zou een aantal maal tegen de verslaggever hebben gezegd dat "hij neer zou gaan" vanwege een kritisch artikel dat Gouka vorige week publiceerde in het AD.

Kramer

Kazim-Richards is dit seizoen zijn basisplaats in Rotterdam kwijtgeraakt aan Michiel Kramer. Hij kwam tot nu toe elf competitieduels in actie, waarin de oud-speler van onder andere Fenerbahçe en Galatasaray één keer scoorde.

Derde spits Anass Achahbar vertelde zondag in De Kuip nog aan NU.nl dat hij hoopt dat zijn concurrent weer in genade wordt aangenomen bij Feyenoord. "Colin is een emotionele jongen, die handelt vanuit zijn gevoel. Maar hij is zeker geen onruststoker binnen onze groep. Hij gaat met iedereen goed om."

Aanvoerder Dirk Kuijt meldde vrijdag in gesprek met RTV Rijnmond dat Kazim-Richards nog van waarde zou kunnen zijn voor de nummer drie van de eredivisie. "Maar als hij een reserverol niet meer kan opbrengen, dan moet hij een keuze voor zichzelf maken."

De winterse transferperiode is in Nederland tot en met 1 februari open.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie