Voetbal

Joey van den Berg niet akkoord met schikkingsvoorstel

sc Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van twee duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, dat de aanklager betaald voetbal hem deed wegens zijn rode kaart in de eredivisiewedstrijd tegen PEC Zwolle van zaterdag.

De zaak zal nu donderdag worden behandeld door de commissie van beroep van de KNVB.

Van den Berg maakte volgens arbiter Martin van den Kerkhof vlak na rust een trappende beweging richting Kingsley Ehizibue. Heerenveen verloor het duel in Zwolle met 5-2.

De 29-jarige middenvelder verliet na zijn rode kaart woedend het veld. "Ik heb in mijn ogen niks gedaan. Hoe ik daarna reageerde, staat daar los van", verklaarde Van den Berg voor de camera van FOX Sports zijn woede-uitbarsting bij het verlaten van het veld. "Ik voel me wel genaaid."

De Haan

Trainer Foppe de Haan was eveneens verbaasd over de rode kaart die Van den Berg kreeg. "Volgens mij was er niets aan de hand, maar zeg het maar. De scheidsrechter gaf een vrije trap aan ons en een rode kaart aan Joey."

Nummer twaalf Heerenveen speelt zaterdag in eigen huis tegen Willem II.

Van der Struijk

Willem II-speler Frank van der Struijk, Andreas Ludwig van FC Utrecht en AZ-verdediger Derrick Luckassen zijn allemaal voor één wedstrijd geschorst. Allen werden afgelopen weekend met twee keer geel van het veld gestuurd.

Santiago Arias mist zondag het thuisduel van PSV met FC Twente omdat hij in de topper tegen Feyenoord (2-0 zege) zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie

Tip de redactie