Voetbal

Achahbar hoopt dat 'geweldige gozer' Kazim bij Feyenoord blijft

Anass Achahbar hoopt dat Colin Kazim-Richards weer in genade wordt aangenomen bij Feyenoord, nadat de Turkse spits vrijdag uit de selectie werd gezet vanwege het bedreigen van een journalist.

"Persoonlijk zou ik het heel jammer vinden als hij vertrekt. Ik vind Colin een geweldige gozer en heb een goede band met hem", aldus Achahbar tegen NU.nl.

De 22-jarige Achahbar zegt ook weinig te begrijpen van het verhaal in het AD over het gedrag van Kazim-Richards, die moeite zou hebben met zijn reserverol in De Kuip. Het artikel was voor Kazim-Richards aanleiding om de schrijver van het stuk, Mikos Gouka, vrijdag te bedreigen in de perskamer.

"Ik weet niet wat er vrijdag precies gebeurd is. Dat is ook niet aan mij. Colin is een emotionele jongen, die handelt vanuit zijn gevoel. Maar hij is zeker geen onruststoker binnen onze groep. Hij gaat met iedereen goed om."

Roda JC

De afwezigheid van de 29-jarige Kazim-Richards, die maandag op het matje moet komen bij de clubleiding, zorgde er zondag wel voor dat Achahbar weer eens bij de selectie zat tijdens de topper tegen PSV (2-0 verlies). Dertien minuten voor tijd viel hij in.

"Het was lekker om eindelijk weer eens te spelen. De afgelopen maanden speelde ik wel steeds bij Jong Feyenoord, maar dat is een wereld van verschil met zo'n wedstrijd. Hopelijk volgen er meer duels in het eerste."

Achahbar zegt zich dan ook op Feyenoord te richten, hoewel Roda JC onlangs liet weten hem graag te huren van de Rotterdamse club.

"Ik houd me niet bezig met interesse van andere clubs, dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer. Ik richt me op de wedstrijden bij Feyenoord, ik wil hier meer speeltijd afdwingen."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie