Voetbal

Bruma blij dat PSV De Kuip eindelijk 'stil kreeg'

Jeffrey Bruma is blij dat PSV er zondagmiddag eindelijk in slaagde overeind te blijven in de topper in De Kuip. De Eindhovenaren versloegen Feyenoord met 2-0.

"Als De Kuip gelooft in een overwinning en ze gaan achter de ploeg staan, dan komt er veel energie los bij Feyenoord", weet Bruma.

"Het doel was daarom om het stadion stil te krijgen. Dat hebben we vooraf besproken met het team en dat is aardig gelukt."

De 24-jarige verdediger merkte daarbij dat PSV het afgelopen jaar veel heeft geleerd. "Er zit inmiddels behoorlijk wat volwassenheid en ervaring in onze ploeg, mede doordat we dit seizoen al in aardig wat grote stadions hebben gespeeld."

"Zonder die ervaring raak je sneller onder de indruk van een stadion als De Kuip. Deze keer is dat niet gebeurd."

De afgelopen jaren ging het voor PSV wel mis in Rotterdam. Liefst vijf keer op rij werd er verloren. In de editie van twee seizoenen geleden pakte Bruma zelfs een rode kaart, waarna hij zich liet provoceren door het Feyenoord-publiek.

"Het verschil met toen is persoonlijk ook groot", beseft Bruma. "Toen was ik nog een broekie, het was een van mijn eerste grote wedstrijden. Nu ik er aardig wat gespeeld heb, weet ik hoe ik me moet gedragen en opstellen. Dat heeft met volwassenheid te maken."

Tank

Het feit dat PSV lange tijd niet gewonnen had in De Kuip speelde volgens Bruma een rol in de voorbereiding van de regerend landskampioen.

"We wisten dat we een eind konden maken aan een negatieve reeks. Dat maakt deze zege misschien wel extra lekker. Het is bovendien een opsteker dat we zo begonnen zijn aan de tweede seizoenshelft."

In die tweede seizoenshelft staat PSV behoorlijk wat te wachten, want de club is nog op drie fronten actief: de eredivisie, de KNVB-beker en de Champions League. Bruma hoopt dat de Eindhovenaren de komende maanden ook de kleinere clubs kunnen verslaan, omdat het daartegen voor de winter vaak misging.

"De komende weken spelen we tegen FC Twente, Excelsior en De Graafschap. Dat moeten negen punten zijn. Dat we in de eerste seizoenshelft vaak puntenverlies leden tegen dat soort clubs heeft ook met de Champions League te maken."

"De Champions League-avonden kosten veel energie, de tank raakt sneller leeg dan normaal. We willen ons dan wel opladen voor een eredivisiewedstrijd, maar in de benen voel je het nog steeds. Daardoor ben je iets minder scherp."

"Het zal lastig worden, maar als we straks tegen Atletico Madrid gespeeld hebben, moeten we ervoor zorgen dat we wel helemaal gefocust zijn in de competitie. En ook als we midweeks voor de KNVB-beker in actie zijn gekomen. De uitdaging is om er dan ook vol voor te gaan."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de eredivisie

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie