Van den Berg voelt zich 'genaaid' door rode kaart tegen PEC

Joey van den Berg kon zaterdag na PEC Zwolle-sc Heerenveen (5-2) maar moeilijk verkroppen dat hij vroeg in de tweede helft van het duel een rode kaart kreeg.

De aanvoerder van de Friezen werd in de 49e minuut door arbiter Martin van den Kerkhof van het veld gestuurd omdat hij Kingsley Ehizibue zou hebben nagetrapt.

"Ik heb in mijn ogen niks gedaan. Hoe ik daarna reageerde, staat daar los van", verklaarde Van den Berg voor de camera van FOX Sports zijn woede-uitbarsting bij het verlaten van het veld. "Ik voel me wel genaaid."

De middenvelder kon zich totaal niet vinden in de verklaring van scheidsrechter Van den Kerkhof. "De scheids zei tegen mij dat het natrappen was, maar dat heb ik absoluut niet gedaan. Je ziet aan mijn reactie ook dat ik verbaasd ben."

Breekpunt

Volgens de 29-jarige Van den Berg was zijn rode kaart het breekpunt in de wedstrijd. Op het moment dat hij van het veld werd gestuurd was de stand 2-1.

"Vlak na rust scoorden we en had ik er een goed gevoel bij. Met tien man verloren we vervolgens met 5-2, maar dat was absoluut niet nodig." De oud-speler van PEC is niet bang voor een schorsing. "Ik denk dat mijn rode kaart geseponeerd wordt, want er was niks aan de hand."

Trainer Foppe de Haan was eveneens verbaasd over de rode kaart die Van den Berg kreeg. "Volgens mij was er niets aan de hand, maar zeg het maar. De scheidsrechter gaf een vrije trap aan ons en een rode kaart aan Joey."

Droevig

De oefenmeester van Heerenveen baalde flink van de nederlaag. In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging zijn ploeg in eigen huis ook al met 4-0 onderuit tegen ADO Den Haag.

"Dit is een wedstrijd die je niet in de koude kleren gaat zitten. In de eerste twintig minuten waren we gewoon slecht. In de tweede helft begon het te kloppen en maakten we een mooie goal. Wat er daarna gebeurde, daar word je droevig van."

Ondanks de matige eerste helft hield De Haan zich rustig tegen zijn spelers in de kleedkamer. "Bij de laatste keer, tegen ADO, heb ik enorm op ze gescholden. In het trainingskamp heb ik vervolgens tegen ze gezegd: ik ga niet meer lopen donderen. Ik ben 72 jaar en schaam me dan voor mezelf."

Jans

PEC-trainer Ron Jans zag dat de rode kaart voor Van den Berg zijn ploeg in de kaart speelde. "Ik heb niks gezien bij die rode kaart maar het heeft ons wel ontzettend geholpen."

Over het spel van de Zwollenaren was de trainer, die deze week zijn contract tot medio 2017 verlengde, erg tevreden. Het deed de oefenmeester goed dat verschillende spelers zich onderscheidden.

"Een geweldige start in een mooi decor. Opvallend dat Brama vanaf linksbuiten de bal voorgaf op de rechtsback en dat twee verdedigers scoorden.''

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie