Voetbal

Hiddink prijst zich gelukkig met late buitenspelgoal Chelsea

Guus Hiddink geeft toe dat de late gelijkmaker van Chelsea in het thuisduel met Everton (3-3) zaterdag eigenlijk niet goedgekeurd had mogen worden.

De zeven minuten blessuretijd waren al verstreken toen verdediger John Terry in buitenspelpositie met een artistiek hakje een punt redde voor de Londenaren.

"Ik kan het niet ontkennen: het was buitenspel, want Oscar raakte de bal", aldus de 69-jarige oefenmeester. "Desondanks maakte John de kans technisch perfect af."

Volgens Hiddink was het wel logisch dat er veel tijd werd bijgetrokken door scheidsrechter Mike Jones. "Ik zei tegen de scheids dat Everton de 3-2 minimaal een minuut vierde bij de cornervlag."

Hoewel Chelsea niet wist te winnen, was Hiddink tevreden met het feit dat zijn ploeg terugkwam van een 2-0 en 3-2 achterstand. "Ik nam meer risico na de 2-0 en het betaalde zich op een spectaculaire manier uit. Mijn ploeg heeft veerkracht getoond."

De oud-bondscoach van Oranje moet het mogelijk wel een tijdje stellen zonder Diego Costa. De Spaanse spits liep een blessure op aan zijn onderbeen. "Hij is naar het ziekenhuis gegaan om een scan te laten maken'', zei Hiddink. "We hebben nog geen diagnose, maar hij had heel veel pijn. Hopelijk valt het mee.''

Martinez

Everton-trainer Roberto Martinez was niet te spreken over de beslissing van arbiter Jones om de treffer van Terry geldig te verklaren.

"Het was bijna twee meter buitenspel", stelde de Spanjaard. "En misschien heeft de scheidsrechter hulp nodig van een klok waarop iedereen de tijd kan zien."

Martinez baalde ervan dat Everton er uiteindelijk niet in slaagde om een zwaarbevochten zege over de streep te trekken. "Het is hartverscheurend, want ik vond het een verschrikkelijk slechte wedstrijd."

Door het 3-3 gelijkspel blijft Chelsea veertiende in de Premier League. Everton is de nummer elf.

Koeman

Ronald Koeman won met Southampton voor de tweede keer op rij in de Premier League en was zeer te spreken over het optreden tegen West Bromwich Albion (3-0 zege).

"Het vroege doelpunt van James Ward-Prowse uit een vrije trap brak de wedstrijd open. Het gaf ons zelfvertrouwen, waardoor we het duel konden controleren. We verdienden het volledig te winnen", vond de trainer.

"We zijn weer terug waar we willen zijn en we spelen weer zoals we horen te spelen. Iedereen stond ontspannen op het veld en dat is het belangrijkste. De spelers hadden meer zelfvertrouwen dan de voorgaande weken", zei Koeman tot besluit.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie