De Kuip wil strijd aangaan met Amsterdam Arena om interlands Oranje

Stadion Feijenoord wil de interlands van het Nederlands elftal naar De Kuip halen en de strijd aangaan met de Amsterdam Arena.

"We merken dat de KNVB hiervoor openstaat", zegt directeur Jan van Merwijk in gesprek met het AD.

Omdat Feyenoord sowieso niet voor het seizoen 2022/2023 de overstap maakt naar een nieuw stadion, zouden de wedstrijden van Oranje de komende zeseneenhalf jaar gehuisvest kunnen worden in De Kuip.

Van Merwijk beschouwt de interlands als een buitenkansje, omdat de onderhoudskosten van het bijna tachtig jaar oude stadion minstens 1,5 miljoen bedragen. "En naarmate het gebouw ouder wordt, lopen die kosten alleen maar op."

Capaciteit

De Kuip zal voor de wedstrijden van het Nederlands elftal de strijd aan moeten gaan met de Arena. Het stadion van Ajax beschikt over een grotere capaciteit dan dat van de aartsrivaal.

Van Merwijk denkt echter dat de KNVB verleid zou kunnen worden tot een overstap naar Rotterdam vanwege speciale acties voor seizoenskaarthouders en zakenrelaties van Feyenoord. "Dat voordeel heeft de Arena niet, omdat in Amsterdam het stadion en Ajax veel losser van elkaar staan."

Bovendien is de directeur van Stadion Feijenoord ervan overtuigd dat de kans op een uitverkocht stadion groter is in De Kuip dan in de Arena, dat zesduizend plaatsen meer biedt: 54.000 om 48.000.

Voorkeur

Een woordvoerder van de KNVB laat in een eerste reactie weten dat zowel Ajax, Feyenoord als PSV gevraagd is naar het huisvesten van de oefeninterlands en WK-kwalificatieduels.

De voetbalbond heeft vanwege de capaciteit echter een uitgesproken voorkeur voor Amsterdam. "Dat levert simpelweg het meeste geld op."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie