Voetbal

'Bazoer ziet af van tussentijdse overgang van Ajax naar Napoli'

​Riechedly Bazoer heeft bedankt voor een overgang van Ajax naar Napoli.

De 19-jarige middenvelder had volgens De Telegraaf toestemming gekregen om met de Italiaanse club te onderhandelen, maar verkoos een langer verblijf in Amsterdam.

Napoli zou met directeur spelerszaken Marc Overmars van Ajax een akkoord hebben bereikt over een transfersom van ruim 25 miljoen euro, exclusief bonussen en een doorverkooppercentage.

Bazoer werd door de koploper van de Serie A vervolgens uitgenodigd om aanstaande dinsdag het bekerduel met Internazionale te komen bekijken, maar kwam zelf tot de conclusie dat hij op dit moment nog niet klaar was voor een vertrek uit de Arena.

De eenmalig international van het Nederlands elftal, die zich wel vereerd voelde door de Italiaanse interesse, kan zich ook verheugen in de belangstelling van FC Barcelona.

De Boer

Trainer Frank de Boer is blij dat hij bij Ajax voorlopig nog kan blijven beschikken over de Utrechter, die hij "ongelooflijk veel talent" toedicht. "Als hij vindt dat hij klaar is voor een volgende club, is dat zijn keuze."

"Ik vind dat hij al heel grote stappen heeft gemaakt, maar nog veel grotere stappen kan maken door elke week bij Ajax te spelen. De overgang zal dan veel makkelijker zijn dan nu."

In een eerder stadium klopte Napoli ook al bij Ajax aan voor aanvoerder Davy Klaassen, maar de koploper van de eredivisie ging niet akkoord met een vertrek van de aanvallende middenvelder.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie