Voetbal

Stegeman baalt van 'initiatiefloos' en 'lamlendig' Heracles

Heracles Almelo-trainer John Stegeman had vrijdag na afloop van de met 4-0 verloren wedstrijd bij FC Twente geen goed woord over voor de prestatie van zijn spelers.

"Je kunt beter vragen wat goed ging. Dit was een collectieve wanprestatie. Hier gaan we het zaterdag nog wel even met elkaar over hebben", zei een teleurgestelde Stegeman voor de camera van FOX Sports.

De oefenmeester had naar eigen zeggen geen enkel moment het gevoel dat zijn ploeg er in Enschede iets van ging maken. "We toonden totaal geen initiatief aan de bal. Ik vond het lamlendig. In de verdediging was het bovendien slappe hap. Het was gewoon slecht."

Stegeman wisselde in de rust twee man en begon met zes aanvallend ingestelde spelers aan de tweede helft. "Ik wilde achterin één op één spelen en op die manier terug in de wedstrijd proberen te komen. Dat is helaas op niks uitgelopen."

Bang voor een totale ineenstorting van Heracles, dat nog altijd knap vierde staat in de eredivisie, is Stegeman niet. "Het is nu wel belangrijk dat iedereen goed in de spiegel gaat kijken. Wij zijn Heracles en moeten het van honderd procent inzet hebben."

"Vorig jaar begonnen we ook niet goed aan de tweede seizoenshelft en daarna vonden we toch maar mooi het juiste knopje. Hopelijk gaat dat dit seizoen weer gebeuren."

Hake

FC Twente-coach René Hake kon uiteraard zijn geluk niet op na pas de vierde zege van het seizoen. "Als je van tevoren tegen mij had gezegd dat wij met 4-0 zouden winnen, dan had ik je voor gek verklaard."

"Dan is deze uitslag alleen maar mooi. Ik ben ook heel erg blij met de manier waarop we hebben gewonnen."

Hake had ook lovende woorden over voor uitblinker Hakim Ziyech, die onlangs zijn aanvoerdersband kwijtraakte omdat hij in De Volkskrant de nodige kritiek had gegeven op de club en zijn teamgenoten.

"Hakim bleef de afgelopen tijd normaal zijn dingen doen. Hij deed ook vandaag weer wat hij moet doen voor het team. Dat tekent hem. Dat is ook prettig voor ons, want dat betekent dat hij het verschil kan blijven maken."

Tip de redactie