FC Twente hervat eredivisie met ruime zege op Heracles Almelo

FC Twente heeft vrijdag de eredivisie hervat met een ruime zege op streekgenoot Heracles Almelo. De nummer zestien was in eigen huis met liefst 4-0 te sterk voor de nummer vier op de ranglijst.

Chinedu Ede (twee keer), Hakim Ziyech en Hidde ter Avest waren verantwoordelijk voor de doelpunten in de Grolsch Veste.

Twente gaat door de overwinning SC Cambuur voorbij op de ranglijst en heeft nu zestien punten uit achttien duels. Heracles heeft nog altijd veertien punten meer.

De ploeg van trainer John Stegeman was echter kansloos in Enschede. Pas in de 36e minuut moest Twente-doelman Nick Marsman voor het eerst handelend optreden bij een schot van Brahim Darri.

Heracles stond toen al op een 2-0 achterstand. Ede benutte in de zestiende minuut de rebound, nadat keeper Bram Castro een van richting veranderd schot van Ziyech niet goed wist te verwerken.

Publiekswissel

Ziyech zorgde een kwartier later zelf voor de 2-0. De middenvelder, die onlangs zijn aanvoerdersband kwijtraakte, rondde een fraaie solo met een punter af.

Hij kreeg twaalf minuten voor tijd een publiekswissel. De international van Marokko kreeg ook applaus van zijn teamgenoten, op wie Ziyech in een interview in De Volkskrant veel kritiek had gegeven.

Ziyech was niet betrokken bij de 3-0 en 4-0, die allebei vroeg in de tweede helft vielen. Ede maakte in de zestigste minuut op aangeven van de nieuwe captain Felipe Gutierrez zijn tweede van de avond.

Drie minuten later zorgde de mee opgekomen rechtsback Ter Avest na goed voorbereidend werk van Jerson Cabral voor het slotakkoord. Heracles kon er maar weinig tegenover stellen. Alleen invaller Peter van Ooijen was dicht bij een doelpunt.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie

Tip de redactie