Voetbal

FC Utrecht zonder Barazite en Klaiber tegen FC Groningen

FC Utrecht kan zondag tegen FC Groningen niet beschikken over Nacer Barazite en Sean Klaiber.

Barazite heeft vrijdag op de training een tik op zijn ribben gekregen, zo laat een woordvoerder van de Domstedelingen aan Voetbal International weten.

De aanvaller is bezig aan een voortreffelijk seizoen. Barazite scoorde zelf al vijf keer in de eredivisie en bereidde vier treffers voor.

Klaiber kampt met liesklachten. De rechtsback, die onlangs zijn contract tot medio 2019 verlengde, miste dit seizoen nog niet één wedstrijd.  

Trainer Erik ten Hag kan tevens een streep zetten door de naam van Kevin Conboy. De vleugelverdediger haakt af met rugklachten.

Ook de al langer geblesseerden Willem Janssen (enkel), Rubio Rubin (voet) en Jeff Hardeveld (knie) kunnen zondag niet in actie komen.

Het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht in de Euroborg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Vitesse

Vitesse start zaterdag met de Japanse aanwinst Kosuke Ota in de basis tegen SC Cambuur. De linksback kwam in de winterstop over van FC Tokio.

Rob Maas debuteert als hoofdtrainer van Vitesse. "Het komt langzaam dichterbij. Ik voel een gezonde wedstrijdspanning. Een soort sinterklaasgevoel. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. De puntjes zijn op de i gezet”, aldus Maas op de website van de Arnhemmers.

Maas, die begin dit jaar de positie van de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken trainer Peter Bosz heeft overgenomen, wil de lijn van zijn voorganger doortrekken. "Ik ben vanaf het begin duidelijk geweest richting de selectie. We gaan door waar we mee bezig zijn. Daar stond ik als assistent ook achter.''

De wedstrijd tussen Cambuur en Vitesse in Leeuwarden begint om 18.30 uur en staat onder leiding van arbiter Eric Braamhaar.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie