Van Gaal vindt Liverpool-United grootste wedstrijd in Engeland

Louis van Gaal gaat zondag met Manchester United op bezoek bij Liverpool. De wedstrijd tussen de twee rivalen is volgens de Nederlandse oefenmeester de grootste wedstrijd die er is in Engeland.

"Zo zien de fans het en ik heb het zelf ook al vier keer op die manier ervaren", aldus Van Gaal vrijdag op een persconferentie.

"Je kunt het ook aan de gezichten van de spelers zien. Vorig jaar bijvoorbeeld kwam Steven Gerrard (Liverpool, red.) als invaller in het veld en kreeg hij binnen dertig seconden al een rode kaart. Dat gebeurt niet zo heel vaak."

United zegevierde vorig seizoen met 2-1 op Anfield en was eerder dit seizoen in eigen huis met 3-1 te sterk voor Liverpool. Van Gaal weet waar het gevaar schuilt tegen de komende opponent.

"We moeten agressief zijn, maar het is ook belangrijk om controle te houden. Dat laatste is vaak lastig want de intensiteit die bij dit soort wedstrijden komt kijken is zeer hoog."

Van Gaal weet ook wat het voor de club betekent als er wordt gewonnen van Liverpool. "Ik heb de reactie van de fans en de mensen binnen de club gezien toen we dat dit jaar en vorig jaar deden. Kok Mike heeft het ook tegen me gezegd, op zijn eigen karakteristieke wijze. Ik denk dat iedereen klaar is voor zondag."

Klopp

Van Gaal had op het wekelijkse perspraatje lovende woorden over voor Jürgen Klopp, de manager van Liverpool. "Je ziet de hand van Klopp al en dat is belangrijk."

"Klopp heeft de kwaliteiten om een goede manager te worden in de Premier League. Hij moet alleen nog wennen aan het ritme van deze competitie. De fans zullen van zijn pressingvoetbal houden."

United moet het zondag stellen zonder Michael Carrick, terwijl Bastian Schweinsteiger en Phil Jones vraagtekens zijn wegens blessures. Adnan Januzaj, die begin dit jaar terugkeerde van een huurperiode bij Borussia Dortmund, krijgt mogelijk een plek op de bank.

United bezet na 21 duels de zesde plaats in de Premier League. Liverpool staat negende en heeft drie punten minder dan de 'Mancunians'.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie