Kazim-Richards niet in selectie Feyenoord na bedreiging journalist

Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards zit niet in de selectie voor het duel met PSV van zondag, omdat hij vrijdag vlak voor een persconferentie "intimiderend gedrag" vertoonde ten opzichte van een journalist.

Feyenoord meldt op de site van de club dat trainer Giovanni van Bronckhorst heeft besloten tot deze maatregel na overleg met de clubleiding.

Kazim-Richards bedreigde vlak voor de persconferentie in het perscafé AD-verslaggever Mikos Gouka, die afgelopen dinsdag een kritisch artikel over de Engelse Turk schreef. In het stuk stond onder meer dat Feyenoord zich steeds meer zorgen maakt over het gedrag van de aanvaller.

"Hij maakte me duidelijk dat hij het niet eens was met mijn stuk", aldus Gouka. "Op zich prima, want als journalisten vinden we altijd van alles van voetballers, dus mogen ze ook wel wat van ons vinden. Ik vroeg hem wat hij niet goed vond aan het verhaal, maar het werd geen inhoudelijke discussie. Hij sloeg dreigende taal uit.''

Volgens Voetbal International zou de 29-jarige spits een aantal maal tegen de verslaggever hebben gezegd dat "hij neer zou gaan".

Achahbar

"Dat is niet goed", zei trainer Giovanni van Bronckhorst op het persmoment. Hij wilde toen verder niet ingaan op mogelijke sancties voor de aanvaller, die zich nu maandag moet melden in De Kuip voor een gesprek met de clubleiding.

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord noemt het gedrag van Kazim-Richards volgens het AD "onacceptabel". De directeur heeft ook zijn excuses aangeboden aan Gouka.

Kazim-Richards is dit seizoen zijn basisplaats in Rotterdam kwijtgeraakt aan Michiel Kramer. Hij kwam tot nu toe elf competitieduels in actie, waarin de oud-speler van onder andere Fenerbahçe en Galatasaray één keer scoorde.

Anass Achahbar zit nu hoogstwaarschijnlijk in de wedstrijdselectie voor het duel met PSV van zondag. De spits was vorig seizoen nog twee keer trefzeker bij Feyenoord-PSV (2-1).

Kuijt

Dirk Kuijt ging voor het besluit van Feyenoord in op de onrust rondom Kazim-Richards. "Ik denk dat hij van waarde kan zijn, maar als hij een reserverol niet meer kan opbrengen dan moet hij een keuze voor zichzelf maken", aldus de aanvoerder tegen RTV Rijmond.

"Colin is teleurgesteld omdat hij niet speelt. Maar de manier waarop hij zich in de kleedkamer gedraagt, is goed. Hij moet zijn teleurstelling zien te vertalen in het veld."

"Als hij dat kan opbrengen kan hij van waarde zijn voor het elftal, als hij dat niet kan moet hij daar conclusies uit trekken."

Tip de redactie