Voetbal

Verbeek kan contract verlengen bij VfL Bochum

Gertjan Verbeek kan zijn contract verlengen als hoofdtrainer van VfL Bochum. De Duitse club uit de Tweede Bundesliga wil graag verder met de 53-jarige coach.

''Daar is geen twijfel over mogelijk'', zei voorzitter Hans-Peter Villis van de raad van toezicht tegenover Reviersport. ''Verbeek wil op het hoogste niveau uitkomen en wij ook. Voor het einde van de maand willen we knopen doorhakken."

Verbeek is bezig aan zijn tweede seizoen bij Bochum, dat op termijn graag de stap wil maken naar de Bundesliga. Momenteel staan de Duitsers op de zesde plek in de Tweede Bundesliga, met dertien punten achterstand op koploper Leipzig.

Duitse pers

Bochum is tevreden over de manier waarop Verbeek zijn werkzaamheden uitvoert, ondanks de moeizame relatie van de coach met de Duitse pers. Zo maakte Verbeek de journalisten van Bild uit voor "klootzakken".

"Verbeek heeft eenmaal een grens overschreden, toen hij een krachtterm gebruikte tijdens een persconferentie. Daarvoor heeft hij zijn excuses aangeboden. Ik hoor ook veel goeds over hem van anderen, die hem een man met charisma vinden."

Verbeek was eerder in zijn trainersloopbaan actief voor Heerenveen, Heracles Almelo, Feyenoord en AZ.

Lees meer over:
Tip de redactie