Feyenoord mist Botteghin in topper tegen PSV

Feyenoord kan zondag in de topper tegen PSV nog geen beroep doen op verdediger Eric Botteghin. De ploeg uit Eindhoven beschikt over een vrijwel fitte selectie, op Simon Poulsen en Jetro Willems na.

Botteghin miste de laatste drie duels voor de winterstop vanwege een hamstringblessure en hij is nog niet voldoende hersteld om zondag in actie te komen in De Kuip, zo vertelde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op een persconferentie.

De Braziliaan, afgelopen zomer overgekomen van Groningen, had sinds de klassieker begin november tegen Ajax een basisplaats bij Feyenoord. Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo zijn de mogelijke vervangers centraal achterin, maar Van Bronckhorst wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven.

Rick Karsdorp was wegens liesklachten een vraagteken bij Feyenoord, maar de rechtsback trainde vrijdag volledig mee en kan spelen tegen PSV.

Van Bronckhorst was complimenteus over de ploeg uit Eindhoven. "PSV heeft een heel goed team, ook dankzij de Champions League-ervaring. We moeten zondag top zijn om te winnen."

Feyenoord verloor zijn laatste wedstrijd van 2015 met 3-1 bij NEC. "De pijn van dat verlies is weg", aldus de trainer van de Rotterdammers. "Zondag moeten we de draad weer oppakken, een goede start is belangrijk."

Willems

Bij PSV ontbreken linksbacks Willems en Poulsen wegens blessures nog in de selectie. "Poulsen traint nog apart, maar hij zal binnenkort aansluiten", aldus coach Phillip Cocu van de landskampioen. "Ook het herstel van Jetro gaat de goede kant op, deze wedstrijd komt alleen wel nog iets te vroeg voor hem."

Cocu, die niet wilde zeggen of Maxime Lestienne een basisplaats zal krijgen, zei op zijn persconferentie dat hij een "soort Europese wedstrijd" verwacht tussen de nummer twee en drie van de eredivisie.

"Het publiek zal zeker een rol spelen, maar het kan ook tegen Feyenoord werken. Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden. Dat merk je in de groep, dat merk je in de voorbereiding. Het is mooi om er direct te moeten staan. Afgelopen maandag was iedereen al gefocust op deze wedstrijd."

"Wij hebben laten zien dat we in grote wedstrijden een hoog niveau kunnen halen. Dat willen we zondag opnieuw laten zien."

Feyenoord-PSV begint zondagmiddag om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Bekijk het programma en de stand van de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie