Voetbal

FIFA-kandidaat Infantino accepteert uitnodiging BBC voor debat

De BBC probeert alsnog een debat te organiseren met alle kandidaten voor het voorzitterschap van de FIFA. Gianni Infantino heeft het aanbod van de Britse omroep al geaccepteerd.

"Ik accepteer graag de uitnodiging van de BBC om mee te doen aan een debat met alle andere FIFA-kandidaten", schrijft Infantino vrijdag op Twitter.

"Ik kijk ernaar uit om te debatteren en om te luisteren naar de meningen van de fans. Dat maakt deel uit van mijn belofte voor transparantie en democratie."

BBC-journalist Richard Conway bevestigt op Twitter dat zijn omroep gesprekken voert met de kandidaten voor het voorzitterschap over een debat dat live op televisie en op internet moet worden uitgezonden.

De Amerikaanse zender ESPN probeerde een debat te organiseren voor 29 januario, maar dinsdag werd bekend dat die pogingen zijn gestaakt. Volgens Jérôme Champagne, een van de gegadigden voor het ambt, hadden alleen hij en prins Ali de uitnodiging geaccepteerd.

Het is nog niet bekend wanneer het BBC-debat zou moeten plaatsvinden.

Zürich

De nieuwe FIFA-voorzitter wordt op 26 februari verkozen tijdens een buitengewoon congres in Zürich.

Naast prins Ali, Champagne en Infantino zijn de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa uit Bahrein in de race voor de opvolging van de geschorste Sepp Blatter.

Lees meer over:
Tip de redactie