Voetbal

Spalletti nieuwe trainer Strootman bij AS Roma

Luciano Spalletti wordt de nieuwe hoofdtrainer van Kevin Strootman bij AS Roma. De Italiaan volgt Rudi Garcia op, die woensdag na 2,5 jaar ontslagen werd bij de Romeinse club.

Het is voor de 56-jarige Italiaan de tweede keer dat hij de 'Giallorossi' onder zijn hoede neemt. Hij was van 2005 tot 2009 al werkzaam voor Roma. In die periode behaalde Spalletti meerdere successen, zoals de bekerwinst in 2007 en 2008.

Spalletti zegt zich te verheugen op zijn rentree bij de club uit de Italiaanse hoofdstad. "Ik ken de stad, de fans en de club. Het is geweldig om met zulke mensen te gaan werken."

Jim Pallotta, de voorzitter van de huidige nummer vijf in de Serie A, is eveneens blij met de aanstelling van Spalletti.

"In zijn succesvolle verleden heeft hij bewezen dat hij een winnaar is. We kijken ernaar uit om samen te werken en Roma weer terug te brengen naar waar het hoort."

Het competitieduel met Hellas Verona van zondag is de eerste wedstrijd voor de trainer, die een contract heeft getekend tot de zomer van 2017.

Bekijk het programma, de standen en de uitslagen in de Serie A

Tip de redactie