Voetbal

Leicester City-coach Ranieri lacht om titelkansen van zijn ploeg

Leicester City-manager Claudio Ranieri vindt het jammer dat de Premier League pas net over de helft is. Na de 1-0 zege bij Tottenham Hotspur van woensdagavond heeft zijn ploeg net zoveel punten als koploper Arsenal, dat met 3-3 gelijkspeelde bij Liverpool.

"Hoe het voelt dat we worden gezien als mogelijke kampioen? Ik kan er alleen maar om lachen", laat Ranieri optekenen in The Guardian.

"Het is pas januari, hoe jammer is dat? Misschien had het gekund als we nu in mei hadden geleefd. We moeten gewoon hard werken en bescheiden blijven. Het is een heel gekke competitie."

Ranieri wimpelde in het najaar vragen over de titelkansen van zijn ploeg steeds af met de mededeling dat hij mikt op de veertig punten die doorgaans volstaan voor handhaving. Een dergelijk antwoord is nu onmogelijk; inmiddels bezit Leicester al 43 punten.

"In de eerste seizoenshelft veroverden we 39 punten, laten we nu voor de 40 punten gaan. Ik ben heel blij als we uitkomen op 79 punten. Of dat voldoende is voor de titel weet ik niet. Ik denk dat veel mensen benieuwd zijn hoe het ons zal vergaan in de rest van dit seizoen."

Zaterdagmiddag gaat Leicester City op bezoek bij hekkensluiter Aston Villa.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie