Gerbrands wil dat Brands contract verlengt bij PSV

Algemeen directeur Toon Gerbrands hoopt dat Marcel Brands spoedig zijn contract bij PSV verlengt. De huidige verbintenis van de technisch manager loopt volgend jaar zomer af.

"We hebben onlangs het contract van trainer Phillip Cocu verlengd. De volgende stap is dat Brands langer wordt vastgelegd", zei Gerbrands woensdag op de nieuwjaarsreceptie van PSV in het Philips Stadion.

"Ik heb er ook al met de raad van commissarissen over gesproken", vervolgde Gerbrands. "En ik heb het ook al aan Brands zelf voorgelegd."

Als Brands daadwerkelijk bijtekent, dan is de wens van Gerbrands dat hij dat doet tot medio 2020. De technisch manager ligt dan één jaar langer vast dan Cocu.

"Daar moet ik het nog wel met Brands over hebben. Het idee daarachter is dat een technisch manager altijd nog een nieuwe coach aan kan stellen. Hij laat de boel dan goed achter."

Het langst

Brands, die in 2010 overkwam van AZ, reageerde meteen op de uitspraken van Gerbrands. "PSV heeft inderdaad al aangeven dat het wil praten over contractverlenging, maar voor mij is dat nu nog niet zo'n issue", zei de 53-jarige Brands.

"Binnenkort zullen we misschien een keer gaan eten, maar het duurt nog wel even voordat het contract afloopt. Toon zelf zit hier nog niet zo lang en Phillip pas tweeëneenhalf jaar. Ik ben hier aan het eind van het jaar al zes jaar in dienst."

"Ik moet daarom goed nadenken over of ik doorga bij PSV, al is er in Nederland geen mooiere club om te werken."

Een stap naar het buitenland lijkt naast PSV daardoor de enige andere optie voor Brands, maar de technisch manager kan nog niet zeggen of hij daar open voor staat.

"Naar het buitenland is een hele stap, ik zal dan ook privé een aantal concessies moeten doen. Er is ook niet echt een land of club waarvan ik zeg dat ik daar specifiek heen wil en het buitenland is in mijn tijd bij PSV nooit aan de orde geweest. Bovendien heb ik het goed naar mijn zin bij PSV."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie