Voetbal

Wolfsburg zes tot acht weken zonder geblesseerde Dost

Bas Dost heeft op het trainingskamp van zijn club VfL Wolfsburg zijn middenvoetsbeentje gebroken en is naar verwachting zes tot acht weken uitgeschakeld.

Dost moet waarschijnlijk deze week nog een operatie ondergaan. "We gaan er op dit moment vanuit dat hij geopereerd moet worden'', vertelde manager Klaus Allofs van de Duitse club woensdag.

De spits raakte in het Portugese Lagos geblesseerd na een charge van zijn ploeggenoot Dante. Dost verliet daarna direct de training en is op het vliegtuig gestapt richting Wolfsburg.

Door de blessure lijkt een transfer van Dost deze winter uitgesloten. De international werd genoemd door Ajax-trainer Frank de Boer als een mogelijke versterking.

"We hebben pas nog een zeer positief gesprek met hem gehad. Hij wilde zich de komende tijd bewijzen. Het is bijzonder jammer dat dat nu weer onderbroken wordt'', aldus Allofs.

Wolfsburg staat zevende in de Duitse competitie en wist zich als groepswinnaar te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. Daarin is AA Gent de tegenstander.

Lees meer over:
Tip de redactie