Voetbal

Tannane verruilt Heracles voor Saint-Étienne

Oussama Tannane vertrekt per direct bij Heracles Almelo. De 21-jarige aanvaller gaat spelen voor Saint-Étienne in de Franse competitie. 

"Wij zijn bijzonder trots op deze transfer van Oussama naar Saint-Étienne en wensen hem heel veel succes met zijn verdere carrière", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma dinsdagavond bij de bekendmaking van het nieuws.

Tannane heeft een contract tot medio 2020 getekend bij de huidige nummer zeven van de Ligue 1. Het is niet bekend hoeveel de Franse recordkampioen voor hem betaald heeft. De verbintenis van Tannane in Almelo liep na dit seizoen af.

Het vertrek van de vleugelspeler komt niet als een verrassing. De Nederlands jeuginternational, die in 2013 overkwam van Heerenveen, maakte dit seizoen een goede indruk. In elf eredivisiewedstrijden scoorde hij zeven keer.

Galatasaray en Atalanta Bergamo toonden deze winter ook interesse. Heracles had zelfs al een akkoord met de Italiaanse club, maar Tannane kiest voor de stap naar Saint-Étienne.

Weghorst

Tannane is de eerste speler die deze winter vertrekt bij het verrassend goed presterende Heracles. De Almeloërs raakten wel al assistent-trainer Hendrie Krüzen kwijt, die onlangs samen met Vitesse-trainer Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv vertrok. Hij werd opgevolgd door Rob Alflen.

Wout Weghorst was dicht bij een transfer naar Championship-club Cardiff City, maar de 23-jarige spits zag vorige week af van die overgang.

Heracles hervat de eredivsie vrijdag met de uitwedstrijd tegen FC Twente. Het duel in Enschede begint om 20.00 uur.

Tip de redactie