Voetbal

ADO kan door uitblijven geld Wang selectie niet versterken

ADO Den Haag heeft door het uitblijven van de betalingen van de Chinese eigenaar Hui Wang geen geld om deze winterstop de selectie te versterken.

Technisch manager John Metgod vertelde dinsdag op de nieuwjaarsreceptie dat ADO deze winter een of twee gerichte aankopen wilde doen voor het basiselftal van trainer Henk Fraser. 

"We wilden de weg naar boven inslaan, maar daar is geld voor nodig en dat valt weg. Je hoopt dat je stappen zet binnen een jaar maar dat wordt twee of drie jaar'', aldus Metgod bij de bijeenkomst in het Kyocera Stadion.

Wang en zijn bedrijf United Vansen hadden beloofd al 1,9 miljoen euro over te maken. Doordat van dat bedrag nog niet binnen is bij ADO dreigt er voor de club een liquiditeitstekort en komt ADO mogelijk onder streng toezicht van de KNVB in categorie 1. 

De nieuwjaarsreceptie van ADO in beeld

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Gesprekken

Op 20 januari is er een aandeelhoudersvergadering gepland met onder meer United Vansen en de gemeente Den Haag. Volgens algemeen directeur Jan Willem Wigt wordt er bovendien hard gewerkt aan oplossingen. 

Over de beoogde oplossingen kon Wigt dinsdag echter niet veel kwijt. "Het moet goed gaan komen. Er lopen lopen gesprekken. We kunnen het oplossen en werken er hard aan", was het enige dat hij erover tegen de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie zei.

ADO hervat de eredivisie zondag met de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Haagse club staat halverwege het seizoen tiende en gaat voor een plek in het linkerrijtje.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie