Feyenoord verwacht dat eind maart de keuze wordt gemaakt voor de locatie waar het nieuwe stadion gebouwd moet worden.

De gemeente Rotterdam presenteerde vorige week al een nieuwe concept-gebiedsvisie voor het Stadionpark, met daarin drie mogelijke stadionlocaties: de Veranda-Oost en Veranda-West direct aan de Nieuwe Maas én de Stadiondriehoek waarin huidige Kuip staat. 

"Dit moet, het liefst voor de zomer van 2016, leiden tot een definitieve gebiedsvisie met bijbehorende businesscase", zei algemeen directeur Eric Gudde dinsdag op de nieuwjaarsrecepte van Feyenoord.

De vorige poging van Feyenoord om een nieuw onderkomen te bouwen strandde vorig jaar in het voorjaar. Destijds was het plan om samen met BAM de huidige Kuip te renoveren.

Volgens Gudde verloopt het proces naar een nieuw onderkomen nu wel voorspoedig. "De gemeente Rotterdam, Feyenoord en diverse gespecialiseerde bedrijven werken zeer nauw en energiek samen, met een nieuw elan en veel vertrouwen dat we de stap naar een nieuw of vernieuwd stadion eindelijk gaan maken."

Gudde vertelde in zijn toespraak ook over de plannen voor een nieuwe trainingsaccommodatie. Een deel van het geld dat de club momenteel in kas heeft zal daarvoor gebruikt worden. "Hopelijk krijgen de plannen hiervoor in de tweede helft van 2016 zijn definitieve vorm."

Zwaar programma

Bij de nieuwjaarsreceptie was ook de selectie van Feyenoord aanwezig. Zondag hervatten de Rotterdammers de eredivisie met de topper tegen PSV en ook daarna is het programma zwaar. Gudde wil echter niet dat zijn club zich daarachter verschuilt in de strijd om de titel.

"Dat zware programma mag absoluut niet als excuus gelden, maar is juist een prachtige uitdaging om onze grote ambities waar te maken. Met de daadkracht van voor de winter, met meer pieken en minder dalen."

"Wanneer je, zoals ik, spelers en staf vorige week tijdens het trainingskamp in Portugal hebt zien werken, op en buiten het veld, is er reden om daar vertrouwen in te hebben."

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie