Voetbal

Van Gaal geeft toe dat hij zich soms verveelde op bank United

Manchester United kreeg de afgelopen weken de nodige kritiek te verduren. Manager Louis van Gaal geeft toe dat het spel van de Engelse topclub dit seizoen nog niet meevalt.

"Er zijn wedstrijden waar ik enorm van heb genoten. Tegen Chelsea bijvoorbeeld, maar toen speelden we met 0-0 gelijk en hadden we zelfs nog kunnen verliezen", begint Van Gaal zijn verhaal tegen The Guardian.

"Er zijn ook wedstrijden geweest waarbij ik me heb verveeld op de bank, of heel erg boos was omdat we de verdediging van de tegenstander niet konden doorbreken." 

"Maar dat is voetbal, niet iedere wedstrijd kan voorzien zijn van fantastisch spel, het spel dat de mensen willen zien."

United scoorde dit seizoen vooralsnog slechts 24 keer in competitieverband en won afgelopen zaterdag in de FA Cup ternauwernood met 1-0 van League One-club Sheffield United. Wayne Rooney benutte in de negentigste minuut een strafschop.

"De fans waren cynisch na de wedstrijd tegen Sheffield United, maar dat mag ook. De spelers waren gefrustreerd en de supporters waren gefrustreerd", aldus Van Gaal. 

"Maar de supporters moeten wel begrijpen dat we niet altijd sprankelend kunnen spelen. Dat spijt mij, maar het is wel zo."

Scholes

Zondag noemde clubicoon Paul Scholes het spel van United nog 'saai' en 'fantasieloos'. De Engelsman wil aanvallender en avontuurlijker voetbal zien van zijn oude liefde.

"Dat wil ik ook", is Van Gaal duidelijk. 'We moeten daartoe ook in staat zijn. Maar de tegenstanders doen er elke wedstrijd weer alles aan om ons niet aan voetballen toe te laten komen."

United bezet na twintig wedstrijden de vijfde plaats in de Premier League en gaat dinsdagavond op bezoek bij Newcastle United.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Tip de redactie