Messi noemt winst van vijfde Gouden Bal 'ongelooflijk'

Lionel Messi kan maar moeilijk bevatten dat hij voor de vijfde keer in zijn loopbaan is gekozen tot wereldvoetballer van het jaar.

De Argentijn van FC Barcelona won de Gouden Bal voor het laatst in 2012 en moest de prestigieuze prijs in de voorgaande twee jaar aan Cristiano Ronaldo laten.

"Het is heel speciaal voor me om weer op dit podium te staan wegens het winnen van de Gouden Bal, nadat ik een paar keer toekeek hoe Cristiano won", zei Messi in een eerste reactie.

"Ongelooflijk dat dit mijn vijfde is. Dit is veel meer dan waar ik ooit als kind van droomde. Ik wil iedereen bedanken die op me gestemd heeft en ben mijn ploeggenoten ook dankbaar."

Gegroeid

De 28-jarige aanvaller bedankte ook de sport in het algemeen. "Ik wil ook het voetbal bedanken voor alles wat het me heeft gebracht, zowel slechte als goede dingen. Ik heb er veel van geleerd en ben ervan gegroeid."

In het afgelopen jaar legde Messi met FC Barcelona beslag op de Champions League, de Spaanse landstitel en de nationale beker. Ook won hij met zijn club de wereldbeker voor clubteams.

Lees meer over:
Tip de redactie